I Osvalds vise-univers
 
Du vil komme med på en musikalsk rundrejse i Osvald Helmuths enorme univers, hvor jeg fortolker en stribe af hans viser. Et udvalg af morsomme og seriøse, kendte og sjældne perler. Desuden vil jeg fortælle om denne store kunstners turbulente liv - som ikke altid var en dans på roser. Undervejs bliver du indbudt til fællessang ledsaget af toner fra klaveret. 
 
Osvald var en kontroversiel person. Sønnen Frits sagde om Osvald: "Far var en koleriker med et ejegodt gemyt". Og Søster (hende konen, kællingen, madammen) sagde om ham: "Osvald var et meget mærkeligt menneske. Han havde det bedst når han stod på scenen"
 
Visesangeren Osvald 
Osvald var meget bred inden for sit 50 år lange kunstneriske virke. Han var kendt indenfor teater, musicals, film og utallige revyer. For mig var Osvald Helmuth først og fremmest visesanger. Få kunne som Osvald den ædle kunst at give en vise sjæl og nerve. Osvald Helmuth nærede altid stor sympati for de pudsige og rørende typer han skildrede. De fleste var morsomme viser, andre dybt seriøse og ofte fyldt med vemod og smerte. 
 
Det menneskelige 
Osvald holdt især af at lave et portræt af den lille mand henne om hjørnet, nede i kælderen eller om ham nede ved havnen med alle drømmene og udlængslen... De har alle det til fælles, at de holder den dag i dag - måske fordi de rammer noget alment og menneskeligt i os.
 

 

Esbjerg Musikhus foyer

Vi har flere gange haft fornøjelsen af at præsentere Stig Nørregård med sit veltilrettelagte program "I Osvalds vise-univers". 

Dette er et autentisk og professionelt tilbageblik på dansk revys guldalder, og Stig fortolkede sine viser for 2 x 400 publikummer, som oplevede et velspillet, velsunget og særdeles underholdende program! 

Peter Sondrup, Arrangements-/Salgschef/Event/Sales manager

 

Brudens far

 

Henne om hjørnet